Uvaner, forfengelighet og tvangshandlinger...

Det finnes massevis av vaner og uvaner, og noen vaner biter seg sånn fast at de blir til tvangshandlinger. Jeg har både vaner, uvaner og tvangshandlinger. Noe har jeg sikkert fortalt om før også, men da får du heller bære over med meg og tåle det :)

Disse tannpirkerene mine som ligger overalt. Jeg er helt avhengig av tannpirkere, og har alltid med meg noen. Og da er det ikke fritt for at jeg glemmer en og annen rundtomkring. Stygg uvane... Jeg fikk spørsmål om jeg var en av de som slenger dem fra meg på bordet på restauranter eller noe, så servitører må plukke opp etter meg? Men nei, det gjør jeg ikke, jeg legger dem inni servietten på tallerkenen. Svosj, bare å feie det ned i søpla uten å ta på dem :)

Frynser... Jeg hater frynser, enten det er på duker, lamper, tepper eller hva som helst. Denne frynsen på bildet hadde drevet meg fra vettet, og det hadde ikke gått lenge før jeg satt og greide den med fingrene. Jeg bare MÅ få frynser til å ligge/henge rett i forhold til hverandre. Ikke en frynse må være skjev. Det kan man sikkert kalle tvangshandlinger..

Slik som med rutete duker. Jeg bruker IKKE rutete duker, de stresser meg for mye. Når jeg er hos noen som har ruter på bordet, blir jeg sittende og plassere alt rundt meg slik at det står nøyaktig riktig i forhold til rutene, og slik at det blir symmetrisk. Glass, askjetter, kopper, lysestaker, bestikk... Alt MÅ ligge riktig på duken.

Håndklær. Når jeg har dusjet, nå jeg alltid ha to håndklær. Et til hår og et til kroppen. Hvis ikke jeg har det, må jeg alltid tørke håret til slutt. Jeg hater følelsen av løse hår på kroppen, og siden jeg lett mister hår, blir det alltid hengende noen på håndkleet. Forfengelighet, jeg vet det.

En annen ting som jeg ikke klarer å velge om er forfengelighet eller tvangshandling, er klementiner og appelsiner. Jada, jeg liker dem, men jeg kan godt bruke 20-30 minutter bare på å skrelle EN klementin! Og grunnen er at jeg er så utrolig pirkete når jeg skreller. Jeg MÅ nemlig ha vekk absolutt alle de hvite trådene fra skallet som henger igjen når de er skrelt. Jeg får omtrent brekninger hvis jeg får dem i munnen. Noen klementiner rundt jul er heldigvis lette å skrelle, og de hvite trådene sitter løst :) Og det er jo bra, for de hører jo julen til :) snart er det jul igjen, og butikkene har begynt å få inn de gode med løst skall! Namnam!

Har du noen snodige eller sære vaner?

3 kommentarer

frodith

13.11.2013 kl.06:23

he-he.. Ja, noe må man være mer høye med enn andre ting :-) Ha en fin dag Muumi :-)

Lithanna

18.11.2013 kl.10:52

Den med klementinene er jeg også på. haha. Jeg MÅ tenke : 1.2.3 ( tygg) og så svelge, ellers klarer jeg ikke spise de. Da blir jeg sittende å slafse på det skallet, og det er ekkelt.

Med andre ord : Jeg spiser lite klementiner :3

Hahha, måtte flire på den duken og frynsene. ;)

muumimamma

19.11.2013 kl.16:19

Lithanna: hihi :(

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits