Møt Tuffsan, moroklumpen vår :)

Tuffsan er en 7 år gammel frøken, som har vært gjennom mye i livet.

Her er hun altså. Hun ble så ivrig etter å bli tatt bilde av, at hun kom LITT nærme, hehe :)

Som sagt har hun vært gjennom litt av hvert i livet. Og hun er antakelig som katten, født med ni liv. Av dem har hun MINST brukt fem. Før hun kom hit til oss har hun vært nær ved å dø hvertfall to ganger. Da var det andre kaniner som holdt på å ta livet av henne.

Da hun kom hit hadde vi Willie. En skjønn gutt på 5 år:

De fikk nærme seg gradvis, helt til Tuffsan en dag fant det best å bryte seg inn til Willie. De var i hver sin luftegård med gjerde mellom, men da vi kom hjem, satt de begge to helt forskremt inni reiseburet til Willie, tett sammen. Og luftegården var full av små pelsdotter. Har nok gått ganske hett for seg der ja. Etter det fikk de gå sammen i en større og mer åpen luftegård, og de trivdes godt sammen :) Litt knuffing var det imellom, men ikke så mye at msn kan kalle det slossing. Mest var de godvenner og lekte sammen :)

De spiste sammen...

Og lekte sammen :)

Til Willie ble syk og døde mens vi var på ferie. Tuffsan var også mer død enn levende da vi hentet henne, men vi fikk henne frisk igjen. Hun gikk fra 3 kg til 1,4 kg på fryktelig kort tid.

Fra dette...

Til dette. Hun var så tynn og slapp at veterinæren ikke ga oss særlig håp om at hun ville overleve. Men det gjorde hun altså :)

Et par måneder senere tok jeg henne inn. Hun bodde ute i dette huset med luftegård.

En dag hadde hun vare gitt opp. Hun satt ute i vind og pøsregnet hele dagen, og da jeg så det og gikk for å sette henne inn, var hun klissvåt, iskald og helt slapp. Hun prøvde ikke å protestere engang da jeg tok henne inn for å tørke henne. Jeg laget en binge i stua til henne

Som etterhvert ble åpnet

Og etterhvert skaffet jeg henne skikkelige matter å løpe på, og et flott bord fra IKEA, som ble gjort om til kaninhule. I hulen bor hun altså, og bur finnes ikke inne hos oss. Hun er helt frittgående :) Og hun fikk virkelig livsgnist igjen av å komme inn til oss!

Her sjekkes byggearbeidet for å sikre at vi lager en fin hule til henne

Hun fant seg fort tilrette, og slenger seg gjerne ned og glaner på TV :)

Hun ble syk igjen i februar, og endret adferd. Ble aggressiv og sær, så jeg bestemte meg for kastrering og sjekk hos veterinær. Det var lurt, for livmorveggene var skikkelig betente, harde og knudrete, et tidlig stadie av kreft. Nå etter operasjonen er hun blitt frisk igjen. Men jeg håper hun ikke har tenkt å bruke flere liv på en stund enda da.

Tittei!

Nå har jeg bestillt to ting til henne. Nytt utehus, som kommer i løpet av en uke. Det skal stå i en stor inngjerding.

Og det andre: En ny venn til henne! Han heter Oliver og vi skal hente han når det nye huset og inngjerdingen er på plass :) Her er han:

3 kommentarer

frodith

08.04.2014 kl.20:22

Herlig det huset da :-) Og den lille vennen hennes :-D Det blir stas :-)

Gunn

08.04.2014 kl.21:05

Hurra for Tøffe Tuffsan :-)

Vera Lynn

08.04.2014 kl.23:45

Ja hun har jammen vært igjennom mye den lille skjønningen. Det blir nok kos å få nytt hus :o))

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits