Nemlig!

Slutt å bekymre deg, og ikke hold fast i fortiden. En undersøkelse av gamle mennesker på dødsleiet viste at det de angret mest på i livet var at de hadde bekymret seg så masse. Ta tak i det i dag! Foto: Natalia Rivera, WC

Jeg fant et bra blogginnlegg i dag (anncathrina.com), og ønsker å gjengi det her:

Vi gjør så mange dumme ting som ødelegger for vår egen lykke. Det er menneskelige feil ? men du må slutte med det! Når du slutter å jage etter de gale tingene, gir du de riktige tingene en sjanse til å ta deg igjen.

1. Slutt å tilbringe tid med feil mennesker ? livet er for kort til å tilbringe med mennesker som suger energi og glede ut av deg. Hvis noen vil ha deg i livet, gir de deg en plass ? ikke kjemp for plassen! Ta vare på de som står ved din side når du er på ditt verste ? ikke når du er på ditt beste

2. Slutt å rømme fra problemene dine- Se deg i speilet, og ta tak i problemene! Det vil ikke være lett. Men vi har de alle sammen, og vi er ikke kapable til å kunne løse alle, ingen er perfekte ? men vi må se de femfor å rømme fra de, og vi må tilpasse oss. Dèt er vi kapable til.

3. Ikke putt dine egne behov i bakerste hylle ? Elsk andre, hjelp andre, men ikke glem deg selv! Elsk deg selv og hjelp deg selv ? gjør noe som betyr noe for DEG.

4. Ikke hold fast i fortiden- Du kan ikke starte det neste kapittelet i livet ditt hvis du ikke slutter å lese det forrige! Legg fortid bak deg ? det er mulig og det er lov. Alle har vi gjort feil i fortiden ? men du er ikke dine feil, så gå videre og forme heller din fremtid.

5. Slutt å være redd for å gjøre feil ? Å gjøre noe, og ikke få det til er hundre ganger bedre enn å ikke gjøre noenting. Enhver suksess har mange feil bak seg ? så hvert feilsteg leder mot suksess.

6. Slutt å tenke at du ikke er klar ? Ingen føler seg 100% klar når en utfordring kommer. De store mulighetene er ofte utenfor komfortsonen ? du vil ikke være komfortabel i begynnelsen uansett. Så gå for det!

7. Slutt å klage og syntes synd på deg selv ? Livets utfordringer er der for en grunn ? for å endre veien du går på i en retning som er bedre. Det kan være tøft og vonde ting skjer. Men reflekter over hendelser som har skjedd og som du har kommet deg gjennom. Til syvende og sist har de tatt deg til et bedre sted- så smil! La andre og deg selv se at du er sterkere i dag enn du var i går. (PS ? du kan lure hjernen til å tro at du er lykkeligere enn hva du føler deg ved å smile).

8. Slutt å bære nag ? Ikke lev livet med hat i hjertet ditt ? du ender opp med å skade deg selv mer enn de du hater. Tilgi de du trenger å tilgi ? tilgi deg selv, gi slipp og få fred. Å tilgi er ikke å si at det som skjedde er OK ? det er å la ting gå og å ikke dvele. Du vil bli 10 kilo lettere. Hev hodet og ikke la deg trekke ned.

9. Slutt å overse gleden i de små øyeblikkene- Nyt de små tingene ? for en dag vi du se tilbake og oppdage at de faktisk var store ting! Den største og beste delen av ditt liv vil være de små, navnløse øyeblikkene du tilbringer med noen du er glad i ? hver dag.

10. Slutt å late som ting er bra når de ikke er det ? Det er greit å ikke ha det perfekt hele tiden. Noen ganger faller livet bittelitt sammen ? så gråt det ut og svar «nei» når noen spør om alt er bra. Desto fortere du kjenner på følelsene dine, jo fortere kommer smilet tilbake.

11. Slutt å bekymre deg så mye ? Bekymring vil ikke ta bort morgendagens byrder ? det vil ta bort gleden du føler i dag! Når du stresser og bekymrer deg gjør du det alltid unødvendig, still deg selv spørsmålene: Hjelper det på situasjonen hvis jeg bekymrer meg? Vil dette bety noe om et par år? ? Hvis ikke, er det ikke verdt å bekymre seg over. Stress har en direkte negativ effekt på vår følelse av lykke og generell helse. Stopp opp og pust.

og sist men absolutt ikke minst..

12. Slutt å være utakknemlig ? Uansett om du føler deg bra eller dårlig - våkne opp hver morgen og vær takknemlig for livet ditt! Et sted der ute er det noen som kjemper for sitt. Ta vare på det og sett pris på det. Hver kveld når du legger deg, prøv å takke for fem ting du har å glede deg over i livet ditt ? du vil våkne opp lykkeligere.

2 kommentarer

solkro

14.06.2014 kl.11:34

fantastisk :)

Goe knib<3

frodith

14.06.2014 kl.11:37

Jeg er så enig:-) Vi må selv ta tak å vri livet dit vi vil ha det :-) Ha en fin lørdag Muumi, stor klem <3

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjærlighet for vesker! (PS: Nå er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til å blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt å få ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforsepørsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for også :) Hvis du bare er ute etter venner på vennelista som kan bidra til at du når topplista, trenger du ikke spørre meg. Vennskap skal være gjensidig... så var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits