Min stakkars lille Oliver

Som kanskje noen vet, har jeg to kaniner. Tuffsan som er 8 år, og lille Oliver som er 4 1/2 år.

Oliver er en liten sky fyr som jeg hentet i Kvinesdal for nesten et år siden. Han har en veldig tydelig personlighet. Dvs han er forsiktig, litt var og sky, og fryktelig pysete. Nesten alt er skummelt. Men kom igjen med godbiter, da står han først i køen! Og er han ikke først, da presser han seg frem til han er det :)

Nå er Oliver syk. Han har vært litt mer sky noen dager, og så fikk han diaré. Sånn skal jo ikke kaninbæsj være, det skal være harde tørre kuler. Mens hans satt fast i pelsen hans, og han var blitt veldig tynn. Og luktet helt forferdelig.

Så da fikk han komme inn, og bli vasket ren og tvangsmatet med en grøt av Critical Care (viktig når kaniner ikke vil spise). Han og tuffsan var inne i helga, og han måtte vaskes og fønes tørr 3-4 ganger, fordi han tisset seg så våt at jeg var redd huden skulle ta skade (urinskolding). Nå er det ikke lenger magen som var vrang, eller appetitten, for grøten, høyet og pellets går ned på høykant og lortene ser fine ut. Men han drikker kjempe masse, og tisser deretter. På magen, stumpen og nedover føttene. Og lukter skikkelig vondt.

I går var vi hos dyrlegen. Og tøffe lille pysa mi satt helt stille og lot dem ta blodprøver, ultralyd og stikke et kateter inn i blæra for urinprøve. Uten protester og uten noe beroligende. Det er mer enn mange voksne menn tåler, det!

Resultatet viste høye leververdier, høyt kalsium i urinen, og et betydelig vekttap. Leveren, kalsium og det at han drikker og tisser så mye, og ikke klarer å stelle seg selv, vingler når han sitter oppreist, gjør at han nå blir behandlet for E. Cuniculi. En sykdom som mange kaniner er bærere av, men som ikke trenger å bryte ut. Oftest  blir det oppdaget fordi kaninene får head-tilt og detter eller mister balansen. Men de trenger ikke få det.

Det KAN også være noe sjeldnere, en vridning på leveren, som er svært smertefullt. I så fall må han opereres. Men først skal vi se det an en uke, om han responderer på behandling, og så må jeg selvfølgelig vaske og føne lille gutten min daglig til han klarer å stelle seg selv.

Ønsker oss lykke til! Oliver trenger alle gode tanker nå :)

2 kommentarer

frodith

10.02.2015 kl.11:08

Uff, stakkar. Hper han blir bra av medisiner og god behandling av Muumi-mamma <3

muumimamma

10.02.2015 kl.13:17

ja jeg hper det :) i dag er han faktisk ikke vt, bare under haka, men det er fordi han dypper haka nedi vannet nr han drikker :) Og han er flink spise medisinen sin :)

Skriv en ny kommentar

muumimamma

muumimamma

48, Stavanger

Jeg er en typisk Muumimamma. Halvfeit kjerring med masse unger og en forkjrlighet for vesker! (PS: N er jeg ca 20 kg mindre feit enn da jeg opprettet bloggen :) Jeg vet ikke hvor ofte jeg kommer til blogge, men av og til er det ting som bare er litt godt f ut av systemet liksom.. Jeg tar gjerne imot venneforseprsler, men da skal du ha interesse for bloggen min, og gjerne ha en blogg som jeg kan fatte interesse for ogs :) Hvis du bare er ute etter venner p vennelista som kan bidra til at du nr topplista, trenger du ikke sprre meg. Vennskap skal vre gjensidig... s var det sagt.

Kategorier

Arkiv

hits